19 Ocak 2010 Salı

Patatesler: Kanada'dan Gözden Geçirme

Kanada 31 Aralık 2009'da Amerika Birleşik Devletleri menşeli ve British Columbia'da tüketime yönelik belirli tür patateslere ilişkin olarak uygulanmakta bulunan dampinge karşı önlem çerçevesinde bir nihai gözden geçirme soruşturması başlattı.

Soruşturma çerçevesinde Kanada Sınır Hizmetleri Ajansı Nisan ayı sonuna kadar dampingin devamının ya da tekrar meydana gelmesinin mümkün olup olmadığını tespit edecek. Müspet bir karar durumunda top Kanada Uluslararası Ticaret Divanı'na geçecek. Divan Eylül 2010 sonuna kadar söz konusu dampingin zarara neden olmasının mümkün olup olmadığına kadar verecek.

Dampinge ve sübvansiyona karşı önlemlerin süresi beş yıl. Önlemin sona ermesinin damping veya zararın tekrar ortaya çıkmasına neden olacağı iddiasıyla bir başvuru yapılması üzerine nihai gözden geçirme soruşturması açılabiliyor. Soruşturma süresince önlem askıda kalıyor. Nihai gözden geçirme sonucunda önlemin bir beş yıllığına daha uzatılması, değiştirilerek uzatılması veya sona erdirilmesi kararları çıkabiliyor.

Hiç yorum yok: