25 Ocak 2010 Pazartesi

Egypt Looking into Anti-Dumping Action Against Turkish Steel

According to a news article from Reuters dated 19th of January, Egyptian Minister Rachid Mohamed Rachid stated that his government is looking into anti-dumping action against steel products originating from Turkey. The statement was made during a visit by the Turkish Minister of Trade and Industry Nihat Ergün.

Egyptian producer Ezz Steel had complained about rising imports from Turkey in November last year.

Mısır Türkiye'ye Çelikte Anti-Damping Soruşturması Açmayı Değerlendiriyor

19 Ocak'ta Reuters'da yayınlanan bir habere göre Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün Mısır'ı ziyareti sırasında meslektaşı Raşit Muhammed Raşit ülkesinin Türkiye menşeli demir çelik ürünlerine ilişkin olarak bir dampinge karşı soruşturma açmayı değerlendirdiği açıklamasını yaptı.

Mısırlı üretici Ezz Steel Kasım ayında bu konuda bir girişimleri olduğunu, Mısır'ın Türkiye'den demir çelik ithalatının son zamanlarda çok arttığını dile getirmişti.

Mısır'da ve genel olarak MENA bölgesinde küresel ekonomik krizin etkileri daha hafif oldu, inşaat sektörü canlılığını ve talebini nispeten koruyor. Körfez İşbirliği Konseyi'nin Kasım ayında başlattığı demir ve alaşımsız profiller korunma önlemi soruşturmasında da bu durum önlem gerektiren bir ithalat artışı olarak değerlendirilmişti.

Radyal Lastik: Hindistan Damping Dedi

Hindistan'ın Tayin Edilmiş Otoritesi (Designated Authority), yani Ticaret ve Sanayi Bakanlığı Ticaret Departmanı Anti-Damping ve Buna Bağlı Vergiler Genel Müdürlüğü 1 Ocak 2010 tarihli bir duyuru aracılığıyla Çin Halk Cumhuriyeti ve Tayland menşeli radyal lastiklere ilişkin olarak yürüttüğü dampinge karşı soruşturma çerçevesinde nihai damping saptamalarını beyan etti.

Tayin Edilmiş Otorite'nin Merkezi Hükümet'e önerdiği dampinge karşı vergiler Çinli üreticiler için % 25 ila 88, Taylandlı üreticiler için % 76 ila 99 arasında değişiyor.