12 Temmuz 2008 Cumartesi

ABD'de Ağustos 2008'de Başlayacak Nihai Gözden Geçirmeler

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ticaret Bakanlığı Uluslararası Ticaret İdaresi Ağustos 2008 dahilinde başlatılacak olan nihai gözden geçirme soruşturmalarının listesini yayınladı. 18 Haziran'da düzenlenen konuyla ilgili duyuru 1 Temmuz 2008 tarihli Federal Sicil 73 (127)'de yayınlandı ve aynı gün yürürlüğe girdi.

Buna göre Ağustos 2008'de başlayacak herhangi bir telafi edici önlem nihai gözden geçirmesi bulunmazken Çin Halk Cumhuriyeti menşeli belirli boyuna kesilmiş karbon çeliklere ilişkin olarak yürürlükte bulunan dampinge karşı önlem masaya yatırılacak. Ayrıca Ukrayna ve Rusya Federasyonu menşeli aynı ürünlere ilişkin askıya alınmış olan nihai gözden geçirme soruşturmaları da başlatılacak.

Dampinge karşı önlemlerin süresi beş yıl. Önlemin sona ermesinin damping veya zararın tekrar ortaya çıkmasına neden olacağı iddiasıyla bir başvuru yapılması üzerine nihai gözden geçirme soruşturması açılabiliyor. Soruşturma süresince önlem askıda kalıyor. Nihai gözden geçirme sonucunda önlemin bir beş yıllığına daha uzatılması, değiştirilerek uzatılması veya sona erdirilmesi kararları çıkabiliyor.

Hiç yorum yok: