2 Şubat 2010 Salı

Tuvalet Kağıdı: Avustralya'dan Objektif Karar

Avustralya Gümrük ve Sınır Koruma Ajansı Çin Halk Cumhuriyeti ve Endonezya menşeli tuvalet kağıtlarına ilişkin olarak uygulamakta olan dampinge karşı önleme dair yürüttüğü gözden geçirme soruşturmasını 12 Ocak 2010'da tamamladı. Buna göre söz konusu ürünler dampingli, ancak yerli üreticilerin karşı karşıya olduğu zarar dampingten ziyade başka nedenlerden kaynaklanıyor. Ajans bu nedenle önlemin devam edilmemesine karar verdi.

Bir gözden geçirme soruşturmasında dampingin devam ettiğinin tespit edilmiş olmasına karşılık zararın nedeniyle önlemin sürdürülmemesi Avustralya'nın nesnel bir analiz yaptığını, objektif bir karar verdiğini gösteriyor.

Dampinge ve sübvansiyona karşı önlemlerin süresi normalde beş yıl. Önlemin sona ermesinin damping veya zararın tekrar ortaya çıkmasına neden olacağı iddiasıyla bir başvuru yapılması üzerine nihai gözden geçirme soruşturması açılabiliyor. Soruşturma süresince önlem askıda kalıyor. Nihai gözden geçirme sonucunda önlemin bir beş yıllığına daha uzatılması, değiştirilerek uzatılması veya sona erdirilmesi kararları çıkabiliyor.

Hiç yorum yok: