14 Mart 2010 Pazar

Ahşap Mobilya: ABD'den Tam Gözden Geçirme

Amerika Birleşik Devletleri Uluslararası Ticaret Komisyonu 8 Mart 2010 tarihli bir basın açıklamasıyla Çin Halk Cumhuriyeti menşeli ahşap yatak odası mobilyalarına ilişkin olarak yürürlükte bulunan dampinge karşı önleme dair nihai gözden geçirme soruşturmasını tam olarak, yani hızlandırılmadan yürütmeye karar verdiğini duyurdu.

Dampinge ve sübvansiyona karşı önlemlerin süresi beş yıl. Önlemin sona ermesinin damping veya zararın tekrar ortaya çıkmasına neden olacağı iddiasıyla bir başvuru yapılması üzerine nihai gözden geçirme soruşturması açılabiliyor. Soruşturma süresince önlem askıda kalıyor. Nihai gözden geçirme sonucunda önlemin bir beş yıllığına daha uzatılması, değiştirilerek uzatılması veya sona erdirilmesi kararları çıkabiliyor.

ABD anti-damping mevzuatı Uluslararası Ticaret Komisyonu'nun nihai gözden geçirme soruşturmaları açıldıktan sonra gelen ilk yanıtları değerlendirerek, soruşturmanın açılmasını takip eden 95 günlük bir süre içerisinde tam bir soruşturma mı yoksa soru formları ve dinleme toplantısını içermeyen hızlandırılmış bir soruşturma mı yürütüleceğine karar vermesini hükme bağlıyor. Hızlandırılmış soruşturmalarda Komiserler bir karara varmak için eldeki bilgileri kullanıyor.

Hiç yorum yok: