8 Mart 2010 Pazartesi

Kağıt Takılabilen Mekanizmalar: AB Tayland'a Vergi Koymadı

Avrupa Birliği, 24 Şubat 2010 tarih ve 2010/116/AB sayılı Komisyon Kararı aracılığıyla Tayland menşeli belirli dosya, klasör ve ciltler için kağıt takılabilen mekanizmalara (İngilizce ring binder mechanisms) ilişkin olarak sürdürülmekte olan dampinge karşı soruşturmayı sonlandırdı. Soruşturmanın sonlandırılmasının nedeni şikayetçi firmanın başvurusunu geri çekmesi ve Komisyon'un soruşturmanın sürdürülmesinin Birlik yararına olduğunu değerlendirmemesi.

Avrupa Birliği hali hazırda Çin Halk Cumhuriyeti menşeli kağıt takılabilen mekanizmalara ilişkin olarak bir önlem uyguluyor. Kısa bir süre önce bu önleme ilişkin bir nihai gözden soruşturması tamamlanmış ve önlemin sürdürülmesine karar verilmiş bulunuyor (http://antidamping.blogspot.com/2010/02/kagt-taklabilen-mekanizmalar-ab-onleme.html).

Söz konusu önlem çerçevesinde dampinge karşı vergiler önlemlerin etkisiz kılınması nedeniyle Vietnam ve Laos üzerinden sevk edilen ürünleri kapsayacak şekilde genişletilmişti. Tayland menşeli ürünlere ilişkin olarak ise iki ayrı soruşturma önlemsiz kapatılmıştı (http://antidamping.blogspot.com/2008/09/kat-taklabilen-mekanizmalar-ab-nlemde.html ). 24 Şubat tarihli kararla Avrupalı üreticiler Tayland'a karşı son raundu da kaybetmiş gözüküyor.

Hiç yorum yok: