28 Temmuz 2008 Pazartesi

ABD'den Magnezyum Metal Gözden Geçirmesinde Nihai Karar

Amerika Birleşik Devletleri Ticaret Bakanlığı Uluslararası Ticaret İdaresi Çin Halk Cumhuriyeti menşeli magnezyum metale ilişkin yürürlükte bulunan dampinge karşı önlem çerçevesinde yürüttüğü idari gözden geçirme soruşturmasında da nihai saptamada bulundu. Konuyla ilgili duyuru 14 Temmuz 2008 tarihli Federal Sicil 73 (135)'te yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Orijinal önlem Nisan 2005'te yürürlüğe girmişti. Gözden geçirme 1 Nisan 2006 ila 31 Mart 2007'yi kapsamaktaydı. Gözden geçirme çerçevesinde soru formuna yanıt vermesi zorunlu tutulan tek firma Tianjin Magnesium International Co., Ltd. ismini taşımaktaydı. 6 Mart 2008'de Federal Sicil'de yayınlanan ön saptamada bireysel marj hakettiği saptanan bu firma için damping marjı % 17,46 olarak saptanmıştı.

Ancak yapılan itirazlar ve elde edilen yeni veriler doğrultusunda Tianjin Magnesium International'ın damping marjı revize edilerek % 0 olarak yeniden belirlendi. Negatif damping tespitinde soruşturma çerçevesinde piyasa ekonomisi uygulayan üçüncü ülke olarak seçilen Hindistan'a ilişkin muhtelif verilerin dikkate alınması ve İthalat İdaresi'nin piyasa ekonomisi olmayan ülkelere ilişkin yeni beklenen ücret endekslerini Mayıs 2008'de yayınlaması rol oynadı. Böylelikle damping soruşturmalarında verilerin önemi bir kez daha ortaya çıkmış oldu.

Hiç yorum yok: