17 Temmuz 2008 Perşembe

ABD Aliminyum Oksitte Gözden Geçirmeyi Kısmen Sonlandırıyor

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ticaret Bakanlığı Uluslararası Ticaret İdaresi Çin Halk Cumhuriyeti menşeli rafine edilmiş kahverengi aliminyum oksite ilişkin olarak yürürlükte bulunan dampinge karşı önlem çerçevesinde yürüttüğü idari gözden geçirme soruşturmasını kısmen sonlandırıyor. Konuyla ilgili duyuru 3 Temmuz 2008 tarihli Federal Sicil 73 (129)'da yayınlanarak yürürlüğe girdi.

27 Aralık 2007'de başlatılan gözden geçirme 1 Kasım 2006 ila 31 Ekim 2007 dönemini kapsıyordu. İdari gözden geçirme Fujimi Corporation isimli ithalatçının Çinli üreticiler Henan Yilong ve Qingdao Shunxingli Abrasives Co. Ltd.'in ihracatlarına ilişkin olarak yaptığı başvuru üzerine başlatılmıştı. Ancak Fujimi 23 Mayıs'ta Henan Yilong için başvurusunu geri çekti.

ABD anti-damping mevzuatına göre ilgili tarafların başvurularını soruşturmanın başlatılmasını takip eden 90 günlük süre dahilinde geri çekmeleri veya daha ileri bir tarihte geri çekme taleplerinin İdare tarafından uygun görülmesi durumunda gözden geçirme soruşturmaları sonlandırılıyor. Fujimi'nin geri çekme talebi bu 90 günlük süreden sonra gelmişti.

Ayrıca yerli üreticiler Washington Mills, C + E Minerals, ve Treibacher Scheifmittel Corp. 11 Haziran'da talebe itiraz ederek hem kendilerinin hem de İdare'nin bu idari gözden geçirme için ciddi bir zaman ve kaynak ayırmış olduğunu dile getirdiler. Anlaşılan idari gözden geçirmenin Henan Yilong için olumsuz sonuçlanacağı beklentisi doğmuştu. Bu da haliyle yerli üreticilerin işine geliyordu.

Ancak İdare kendisinin ciddi bir zaman ve kaynak ayırdığı kanaatinde olmadığından dolayı takdir hakkını Fujimi'den yana kullandı. Ve böylelikle soruşturma kısmen sonlandırıldı. Yani diğer Çinli şirket olan Qingdao Shunxingli Abrasives Co. Ltd.'e ilişkin olarak devam ediyor. Yanlız İdare işin bu kısmında da ön saptamaları açıklama tarihini ertelemiş 1 Aralık 2008'den daha geç olmayacak şekilde durumda.

Hiç yorum yok: