17 Temmuz 2008 Perşembe

ABD'den Tayvan Menşeli Boru Bağlantı Parçalarında Gözden Geçirmede Ön Karar ve Kısmen Sonlandırma

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ticaret Bakanlığı Uluslararası Ticaret İdaresi Tayvan menşeli belirli paslanmaz çelik uç uca kaynak için dirsekler, kavisler ve diğer boru bağlantı parçalarına (İngilizce butt-welded pipe fittings) ilişkin olarak yürürlükte bulunan dampinge karşı önlem çerçevesinde yürüttüğü idari gözden geçirme soruşturmasında ön karara vardı ve ayrıca soruşturmayı kısmen sonlandırma niyetini beyan etti. Konuyla ilgili duyuru 8 Temmuz 2008 tarihli Federal Sicil 73 (131)'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Orijinal önlem 16 Haziran 1993'te karara bağlanmış, anti-damping uygulaması nihai gözden geçirme soruşturmalarını atlatarak günümüze kadar gelmiş. Söz konusu idari gözden geçirme soruşturması ise 26 Temmuz 2007'de açılmış ve 1 Haziran 2006 ila 31 Mayıs 2007 dönemini kapsıyor.

Gözden geçirme Ta Chen Stainless Pipe Co., Ltd., Liang Feng Stainless Steel Fitting Co., Ltd. (Liang Feng), Tru–Flow Industrial Co., Ltd. (Tru–Flow), Censor International Corporation (Censor), ve PFP Taiwan Co., Ltd. (PFP) isimli şirketleri ilgilendiriyor. Bunlardan Ta Chen'in gözden geçirme döneminde adil fiyatın altında satış yaptığı hususunda ön saptama var. Diğer dört şirketin ise soruşturma döneminde ABD'ye ihracatının olmadığı saptanmış. Dolayısıyla İdare soruşturmayı bu şirketlere ilişkin olarak sonlandırma niyetini beyan ederken Ta Chen'e ilişkin olarak da ön saptamasını açıklıyor: % 2,93 oranında ortalama ağırlıklı damping marjı.

Hiç yorum yok: