21 Temmuz 2008 Pazartesi

Hindistan'dan Diklofenak Sodyum'da Anti-Damping Önlemi

Hindistan'ın Tayin Edilmiş Otoritesi (Designated Authority), yani Ticaret ve Sanayi Bakanlığı Ticaret Departmanı Anti-Damping ve Buna Bağlı Vergiler Genel Müdürlüğü 29 Mayıs 2008 tarihli bir duyuru ile Çin Halk Cumhuriyeti menşeli diklofenak sodyum ithalatlarına ilişkin olarak bir dampinge karşı önlemin karara bağlandığını açıkladı.

Soruşturma yerli üretim dalının çoğunluğunu teşkil eden M/s. Kairav Chemicals Limited, M/s. Amoli Organics Pvt. Limited ve M/s Aarti Drugs Limited tarafından yapılan bir başvuru üzerine 4 Haziran 2007'de açılmıştı. Damping için soruşturma dönemi 2006 yılıydı. Çinli üreticilerden hiçbiri işbirliğine gelmemiş, 28 Ocak 2008'de açıklanan ön saptamalar doğrultusunda Merkezi Hükümet 10 Nisan'da geçici önleme gitmişti.

Nihai kararda tüm Çinli üreticilerin % 70 ila 75 oranında bir damping marjına sahip olduğu, bunun da % 62 ila 67 oranında bir fiyat kırması ve % 65 ila 70 oranında bir normal fiyat altında satışa yol açtığı, yerli üretim dalının ekonomik göstergelerinin soruşturma dönemine kadar iyileşme eğiliminde olduğu, ancak soruşturma dönemi ile birlikte bozulma gösterdiği belirtiliyor. Tayin Edilmiş Otorite bu manzara karşısında güçlü bir nedenselliğin mevcudiyetine hükmediyor ve Merkezi Hükümet'e geçici önlemlere kesin önleme dönüştürmesini öneriyor.

Hiç yorum yok: