21 Temmuz 2008 Pazartesi

Kanada'dan Termoelektrik Isıtıcı ve Soğutucularda Ön Zarar Saptaması

Kanada Uluslararası Ticaret Divanı 14 Temmuz 2008 tarihinde Çin Halk Cumhuriyeti menşeli belirli termoelektrik ısıtıcı ve soğutuculara ilişkin olarak yürütülmekte olan dampinge ve sübvansiyona karşı soruşturmalar çerçevesinde yerli üretim dalının zarar içerisinde olduğuna dair yeterli delilin mevcut bulunduğu yönünde ön zarar saptaması yaptığını açıkladı. Divan konuyla ilgili beyanatını 15 gün içerisinde yayınlayacak.

Söz konusu soruşturmalar Koolatron Co. isimli şirketin şikayeti üzerine 15 Mayıs 2008'de başlatılmış (http://antidamping.blogspot.com/2008/05/kanadadan-termoelektrik-istc-ve.html), gerekçe beyanatı 30 Mayıs 2008'de yayınlanmıştı (http://antidamping.blogspot.com/2008/06/kanada-termoelektrik-istc-ve-soutucular.html).

Soruşturma Kanada Sınır Hizmetleri Ajansı'nın damping ve sübvansiyona ilişkin ön saptamalarını Ağustos sonunda açıklaması ile devam edecek. Saptamaların menfi olması durumunda Divan nihai zarar incelemesine başlayacak. Soruşturmada muhtemel nihai damping ve sübvansiyon saptamaları ile kesin önlemler ise Kasım ayı içerisinde açıklanacak.

Hiç yorum yok: