22 Temmuz 2008 Salı

ABD'den Demir Bağlantı Parçaları Gözden Geçirmesinde Dampinge İlişkin Karar

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ticaret Bakanlığı Uluslararası Ticaret İdaresi Çin Halk Cumhuriyeti menşeli dövülmeye müsait olmayan demir boru bağlantı parçalarına karşı yürürlükte bulunan dampinge karşı önleme ilişkin olarak Uluslararası Ticaret Komisyonu'nun kararı doğrultusunda hızlandırılmış şekilde yürütülmekte olan (http://antidamping.blogspot.com/2008/06/abdden-demir-balant-paralarnda-hzl.html) nihai gözden geçirme soruşturmasında 10 Temmuz tarihli Federal Sicil 73 (133)'te yayınlanan bir duyuru ile dampinge ilişkin nihai saptamasını yaptı.

Buna göre söz konusu önlemin sona erdirilmesi dampingin devam etmesi veya yeniden ortaya çıkmasına neden olacak. Soruşturma çerçevesinde Jinan Meide Casting Co., Ltd. için hesaplanan ortalama ağırlıklı damping marjı % 7,08, Shanghai Foreign Trade Enterprises Co., Ltd. için % 6,34, diğer Çinli üreticiler için ise % 75,50.

Uluslararası Ticaret Komisyonu da bunu takiben 15 Temmuz 2008 tarihli bir basın açıklamasıyla söz konusu önlemin sona erdirilmesinin öngörülebilir bir süre zarfında zararın devam etmesi veya tekrarlanmasına neden olacağına kanaat getirdiği açıkladı. Dolayısıyla önlemin devam ettirilmesi kesinlik kazanmış durumda.

Dampinge karşı önlemlerin süresi beş yıl. Önlemin sona ermesinin damping veya zararın tekrar ortaya çıkmasına neden olacağı iddiasıyla bir başvuru yapılması üzerine nihai gözden geçirme soruşturması açılabiliyor. Soruşturma süresince önlem askıda kalıyor. Nihai gözden geçirme sonucunda önlemin bir beş yıllığına daha uzatılması, değiştirilerek uzatılması veya sona erdirilmesi kararları çıkabiliyor.

Hiç yorum yok: