23 Temmuz 2008 Çarşamba

Kanada'dan Standart Borularda Nihai Damping ve Sübvansiyon Saptaması

Kanada Sınır Hizmetleri Ajansı'nın 21 Temmuz 2008 tarihli basın açıklamasına göre Ajans Başkanlığı yürütülen soruşturmalar çerçevesinde Çin Halk Cumhuriyeti menşeli standart boruların ülkeye dampingli ve sübvansiyonlu olarak ithal edildiğine karar vermiş durumda. Soruşturmaya tabi ürünler genelde standart boru diye tabir edilen belirli karbon çelik, kaynaklanmış ve harici çapı 12,7 milimetre ile 168,3 milimetre arasında değişen, muhtelif şekil ve uçlara sahip borular. Bu ürünlerin muhtelif kullanım alanları var; ama petrol ve doğalgaz hattı boruları soruşturma kapsamı dahilinde değil.

Kanada Sınır Hizmetleri Ajansı tarafından hesaplanan ağırlıklı ortalaması alınmış damping marjları ve sübvansiyon marjları Guangdong Wallsall Steel Pipe Industrial Co., Ltd. için % 106 ve 25, Tianjin Shuangjie Steel Pipe Co., Ltd. için % 97 ve 37, Weifang East Steel Pipe Co., Ltd. için % 99 ve 33, Zhejiang Kingland Pipe Technologies Co., Ltd. için % 110 ve 34 ve diğer tüm Çinli üreticiler için % 179 ve 113.

Soruşturmalar Kanada Uluslararası Ticaret Divanı'nın zarara ilişkin nihai saptamasıyla devam edecek. Karar ve talimat 20 Ağustos'ta bekleniyor. Bu tarihe kadar daha önceden konulmuş olan geçici vergilerin tahsil edilmesine devam edilecek.

Hiç yorum yok: