24 Temmuz 2008 Perşembe

ABD Paslanmaz Çelik Flanşlarda Değişen Şartlar Gözden Geçirmesini Tamamladı



Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ticaret Bakanlığı Uluslararası Ticaret İdaresi Hindistan menşeli belirli dövme paslanmaz çelik flanşlara ilişkin olarak yürürlükte bulunan dampinge karşı önlem çerçevesinde yürüttüğü değişen şartlar gözden geçirmesinde nihai saptamada bulundu. Konuyla ilgili duyuru 10 Temmuz 2008 tarihli Federal Sicil 73 (133)'te yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Uluslararası Ticaret İdaresi değişen koşullar gözden geçirmesini 20 Mart 2008'de Hindistan'da mukim India Steel Works, Ltd.'nin başvurusu üzerine başlatmıştı. India Steel Works, Isibars, Ltd. isimli şirketin halefi olduğunu iddia ederek gözden geçirilmiş orijinal önlem dahilinde bu firmaya tanınan anti-damping muamelesinden faydalanma talebinde bulunmuştu. İdare bu tür soruşturmalarda muhtelif etkenleri dikkate alarak yeni şirketin fiili olarak aynı teşebbüs olarak hareket edip etmediğini inceliyor. Nihai saptama, ön saptama doğrultusunda India Steel Works'ün Isibars'ın halefi olduğunu teyit etti. Mart 2004'te karara bağlanan idari gözden geçirmede Isibars'a % 0'lık bir vergi ihdas edilmişti.

Uluslararası Ticaret İdaresi bu tür değişen şartlar gözden geçirmelerinde şirketlerin yönetimi, üretim tesisleri, tedarikçi ilişkileri ve müşteri tabanları dahil olmak üzere birçok etkeni inceliyor. Bunlardan bir veya birkaçına ilişkin bulgular gözden geçirmenin sonucu üzerinde belirleyici nitelik taşımıyor. İdare yeni şirketin maddi operasyonlarının selefinden farklı olmadığı, yani halef ile selefin esasen aynı ekonomik teşebbüs oldukları sonucuna varırsa şartların değişmiş olduğunu teyit ediyor.

Hiç yorum yok: