21 Temmuz 2008 Pazartesi

Hindistan'dan Seftriakson Sodyumda Nihai Saptama

Hindistan'ın Tayin Edilmiş Otoritesi (Designated Authority), yani Ticaret ve Sanayi Bakanlığı Ticaret Departmanı Anti-Damping ve Buna Bağlı Vergiler Genel Müdürlüğü Çin Halk Cumhuriyeti menşeli steril seftriakson sodyum ithalatlarına ilişkin olarak yürütülen dampinge karşı soruşturmada nihai kararını açıkladı. Soruşturmaya tabi ürün steril seftriakson disodyum hemiheptahidrat olarak da bilinen bir aktif farmasötik katkı maddesi.

Soruşturma M/s Aurobindo Pharma Ltd isimli şirket tarafından yapılan başvuru üzerine 4 Nisan 2007'de başlatılmıştı. Soruşturma dönemi 1 Ekim 2005 ila 30 Eylül 2006 aralığını kapsıyordu. Ön saptamalar 7 Kasım'da açıklanmış, Merkezi Hükümet bu doğrultuda 30 Kasım'da geçici önlem almıştı.

Yüksek derecede işbirliği görülen soruşturma sonucunda Çinli üreticiler için % 57,62 ila 103,45 arasında değişen damping marjları belirlenmiş durumda. Yerli üreticilerin birçok ekonomik göstergesi olumlu eğilimler sergilemekle birlikte % 20 ila 30 ranjında olan bir fiyat kırması ve % 65 ila 75 ranjında bir normal fiyat altında satış (Tam rakam gizli tutuluyor.) söz konusu. Zarar için inceleme dönemi boyunca Çin'in ihraç fiyatlarının düşme eğiliminde olması ve yerlilerin pazar payının azalması nedensellik konusunda şüphe bırakmamış Hint makamlarında. Sonuç da Merkezi Hükümet'e kilogram başına 55,61 ila 77,35 Amerikan doları tutarında dampinge karşı vergi önerilmesi olmuş.

Hiç yorum yok: