24 Temmuz 2008 Perşembe

"Hindistan, Tayvan ve Tayland menşeli polyester elyafa soruşturma"

Dünya Gazetesi
22.07.2008 - 10.24


Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın konuya ilişkin tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı

ANKARA - Dış Ticaret Müsteşarlığı, Hindistan, Tayvan ve Tayland menşeli polyester elyaf ile Çin menşeli kapı kilitleri için nihai gözden geçirme soruşturması açılmasına karar verdi.

Resmi Gazete'de yayımlanan İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine Dair 2 ayrı Tebliğe göre, yerli üreticiler Advansa Sasa Polyester Sanayi A.Ş, Rifay Polipropilen Elyaf Sanayi ve Ticaret A.Ş, Bozoğlu Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş, Alba Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş, Eurofiber Tekstil Plastik Elyaf Turizm Sanayi ve Ticaret Limited, Hindistan, Çin Tayvanı ve Tayland menşeli "poliesterlerden sentetik devamsız liflerde (polyester elyaf) halen uygulanmakta olan dampinge karşı kesin önlemin sona ermesi halinde damping ve zararın devam edeceği veya yeniden meydana geleceği gerekçesiyle nihai gözden geçirme soruşturması açılması için başvurdu.

Aynı şekilde Kale Kilit ve Kalıp Sanayii A.Ş tarafından da, Çin menşeli "topuzlu kapı kilidi (elektromekanit olanlar hariç), diğer kapı kilitleri (elektromekanik olanlar hariç), yalnız kapı kilitleri için silindir bareller ile kilit kasası"nda uygulanmakta olan dampinge karşı kesin önlemin sona ermesi durumunda damping ve zararın süreceğini ileri sürerek nihai gözden geçirme soruşturması için başvuru yapıldı. Dış Ticaret Müsteşarlığı, her 2 başvuruya yönelik inceleme sonucunda, söz konusu ürünler için nihai gözden geçirme soruşturması açılmasına karar verdi. Soruşturmaya konu mevcut önlemlerin de soruşturma sonuçlanıncaya kadar devam etmesi öngörüldü.

http://www.dunyagazetesi.com.tr/haber.asp?id=15984&cDate

Hiç yorum yok: