17 Temmuz 2008 Perşembe

ABD'de Açılan Nihai Gözden Geçirme Soruşturmaları

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ticaret Bakanlığı Uluslararası Ticaret İdaresi 1 Temmuz 2008 tarihli Federal Sicil 73 (127)'de yayınlanan bir duyuru aracılığıyla Vietnam menşeli belirli donmuş balık filetoları, Çin Halk Cumhuriyeti menşeli kerevit kuyruk eti ve Kore Cumhuriyeti menşeli dinamik rasgele erişimli hafızalara (DRAM - Dynamic Random Access Memory) ilişkin olarak yürürlükte bulunan dampinge karşı önlemler çerçevesinde nihai gözden geçirme soruşturmaları başlattı. İdare Temmuz ayı içerisinde bu soruşturmaların başlatılacağını 5 Haziran 2008 tarihli Federal Sicil 73 (109)'da yayınlanan bir duyuru ile ilan etmişti (http://antidamping.blogspot.com/2008/06/abdde-yaklamakta-olan-nihai-gzden.html).

ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu da aynı tarihli Federal Sicil'de üç ayrı duyuru yayınlayarak soruşturmaların açıldığı ilan etti. İlgili taraflardan talep edilen bilgi ve belgelerin listesi de bu vesileyle açıklandı.

Dampinge karşı önlemlerin süresi beş yıl. Önlemin sona ermesinin damping veya zararın tekrar ortaya çıkmasına neden olacağı iddiasıyla bir başvuru yapılması üzerine nihai gözden geçirme soruşturması açılabiliyor. Soruşturma süresince önlem askıda kalıyor. Nihai gözden geçirme sonucunda önlemin bir beş yıllığına daha uzatılması, değiştirilerek uzatılması veya sona erdirilmesi kararları çıkabiliyor.

Hiç yorum yok: