19 Mayıs 2008 Pazartesi

Kanada'dan Paslanmaz Çelik Tellerde Yeniden Soruşturma

Kanada Sınır Hizmetleri Ajansı 15 Mayıs 2008 tarihinde Kore Cumhuriyeti, İsviçre ve Amerika Birleşik Devletleri menşeli belirli paslanmaz çelik tellere ilişkin olarak yürürlükte bulunan dampinge karşı önlem ve Hindistan menşeli aynı ürüne ilişkin olarak yürürlükte bulunan telafi edici önlem çerçevesinde yeniden soruşturmalar başlattı. Yeniden soruşturmalar kapsamında önleme tabi ürünlerin normal değerleri ve ihraç fiyatları ile Hindistan menşeli olanlar durumunda sübvansiyon tutarları tekrar belirlenecek. Önlemler 2004 yılından beri yürürlükteydi.


Yeniden soruşturma çerçevesinde Ajans'ın soru formlarına ithalatçıların 15 Haziran, ihracatçıların 23 Haziran'a kadar yanıt vermesi gerekiyor. Soru formlarına eksiksiz yanıt veren ve doğrulama yapılmasını kabul eden ithalatçılar işbirliğine gelmiş addedilecek. İşbirliğine gelmeyen Kore, İsviçre ve Amerika Birleşik Devletleri'nde mukim ithalatçılara ihraç fiyatının % 181'i oranında dampinge karşı vergi, Hindistan'da mukim ithalatçılara ton başına 13,857 rupi telafi edici vergi uygulanacak.


Taşıma bantlarının imalatı ile petrol ve doğalgaz sanayisinde kullanılan tellere ilişkin anti-damping vergisi iadesi talimatı soruşturmadan etkilenmeyecek. İade vergilerin % 35'ten fazla olan kısmı için geçerli.


Soruşturma normal koşullarda 8 Ekim tarihinde tamamlanacak.


Kanada'da zararın saptanmasından Kanada Uluslararası Ticaret Divanı, dampingin saptanması ve önlemlerin uygulanmasından Kanada Sınır Hizmetleri Ajansı sorumlu.

Hiç yorum yok: