26 Haziran 2008 Perşembe

ABD'den Korozyona Dayanıklı Yassı Ürünlerde Yeni İhracatçı Gözden Geçirmesi

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ticaret Bakanlığı Uluslararası Ticaret İdaresi Kore Cumhuriyeti (Güney Kore) menşeli belirli korozyona dayanıklı karbon çelik ürünlere (İngilizce corrosion-resistant carbon steel products, kısaca CORE ) karşı yürürlükte bulunan dampinge karşı önlem çerçevesinde yürüttüğü yeni ihracatçı gözden geçirmesinde nihai kararını açıkladı. Gözden geçirmenin ilgilendirdiği ürünler dikdörtgen şekilli olanlar. Ancak haddelendikten sonra üzerinde işlem yapılarak kenarları yuvarlanan, dolayısıyla tam dikdörtgen profilli olmayan ürünler de kapsam dahili. Buna karşılık teneke, kurşun, krom, krom oksitler, hem teneke hem kurşun ve hem krom hem krom oksitlerle kaplanmış olanlar kapsam dışı. 13 Haziran 2008'de düzenlenen konuyla ilgili duyuru 23 Haziran 2008 tarihli Federal Sicil 73 (121)'de yayınlandı ve yayın günü yürürlüğe girdi.

İdare Haewon MSC Co. Ltd. isimli şirkete olarak yürüttüğü yeni ihracatçı gözden geçirmesinin ön kararını 23 Ocak 2008'de açıklamıştı. Şirketin 1 Ağustos 2006 ila 10 Nisan 2007'yi kapsayan gözden geçirme döneminde ABD'ye gerçekleştirdiği satışların bona fide, yani iyi niyetli olduğu tespit edilmişti.

Ön karara ilişkin olarak gelen yorumlardan yola çıkılarak iki değişikliğe gidilmiş. Birincisi Haewon'un bir başka Koreli firmadan alıp işledikten sonra bu firmaya geri sattığı bazı ürünler mülkiyetlerinin söz konusu firmaya geçmesi nedeniyle Haewon'un kendi iç piyasa veritabanına eklenmiş. İkincisi şirketin bazı diğer masrafları da dikkate alınmış. Sonuç olarak Haewon için % 0'lık bir damping marjında karar kılınmış durumda.

Hiç yorum yok: