7 Ekim 2008 Salı

Kösele Ayakkabılar: AB'den Nihai Gözden Geçirme

Avrupa Birliği (AB) 3 Ekim 2008 tarihli Avrupa Birliği Resmi Gazetesi'nde (2008/C 251/21) yayınlanan bir duyuru aracılığıyla Çin Halk Cumhuriyeti ve Vietnam menşeli üstü kösele belirli ayakkabılara ilişkin olarak yürürlükte bulunan dampinge karşı önleme dair bir sona erme gözden geçirmesi (nihai gözden geçirme soruşturması) başlattığını beyan etti. Makao'yu kapsayacak şekilde genişletilmiş bulunan bu önleme tabi ürünler 6403 kombine nomenklatür kodu altında sınıflandırılıyor.

Gözden geçirme Avrupa Ayakkabı Sanayisi Konfederasyonu CEC tarafından 30 Haziran 2008 tarihinde yapılan başvuru üzerine başlatılmış durumda. Orijinal soruşturmada işbirliğine girmeyen tarafların soru formu istemek için 15 günlük süresi var. Formlara yanıt vermek veya diğer bilgileri iletmek için ise süre 40 gün. Avrupa Komisyonu soruşturmada örneklem alma yöntemini kullanmayı planlıyor. Örnekleme girmek isteyen tarafların gerekli bilgileri arz etmek için 15 günü, soru formlarına yanıt vermek için 37 günü bulunuyor.

Dampinge ve sübvansiyona karşı önlemlerin süresi beş yıl. Önlemin sona ermesinin damping veya zararın tekrar ortaya çıkmasına neden olacağı iddiasıyla bir başvuru yapılması üzerine nihai gözden geçirme soruşturması açılabiliyor. Soruşturma süresince önlem askıda kalıyor. Nihai gözden geçirme sonucunda önlemin bir beş yıllığına daha uzatılması, değiştirilerek uzatılması veya sona erdirilmesi kararları çıkabiliyor.

Hiç yorum yok: