7 Ekim 2008 Salı

Mutfak Rafları: ABD'den Ön Zarar Saptaması

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Uluslararası Ticaret Komisyonu Çin Halk Cumhuriyeti menşeli mutfak araç gereçleri için raflara ilişkin olarak yürütülmekte olan dampinge ve sübvansiyona karşı soruşturmalarda çerçevesinde ön zarar saptamasında bulundu. Çin menşeli malların dampingli ve sübvansiyonlu olması nedeniyle yerli sanayinin zarar gördüğünün tespit edildiği anlamına gelen bu karar 24 Eylül 2008 tarihli Federal Sicil 73 (186)'da yayınlandı.

Konuyla ilgili şikayet başvurusu Nashville Wire Products Inc., SSW Holding Company, Inc., United Steel,Paper and Forestry, Rubber,Manufacturing, Energy, Allied-Industrial and Service Workers International Union ve International Association of Machinists and Aerospace Workers, District Loge 6 tarafından yapılmıştı. Yani hem şirketleri hem de sendikaları içeren bir dilekçe.

Soruşturmalar ise 31 Temmuz'da açılmıştı. ABD Ticaret Bakanlığı Uluslararası Ticaret İdaresi'nin konuyla ilgili duyuruları 27 Ağustos 2008 tarihli Federal Sicil 73 (167)'de yayınlanmıştı (http://antidamping.blogspot.com/2008/09/mutfak-raflar-abdden-iki-ayr-soruturma.html).

Hiç yorum yok: