7 Eylül 2008 Pazar

Mutfak Rafları: ABD'den İki Ayrı Soruşturma

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ticaret Bakanlığı Uluslararası Ticaret İdaresi Çin Halk Cumhuriyeti menşeli mutfak araç gereçleri için raflara ilişkin olarak dampinge ve sübvansiyona karşı soruşturmalar başlattı. Konuyla ilgili iki ayrı duyuru 27 Ağustos 2008 tarihli Federal Sicil 73 (167)'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Uluslararası Ticaret Komisyonu da sübvansiyona karşı soruşturma başlattığını 7 Ağustos'ta ilan etmişti (http://antidamping.blogspot.com/2008/08/mutfak-raflar-abd-sbvansiyona-kar.html).

Damping için soruşturma dönemi 1 Ocak ila 30 Haziran 2007. Sübvansiyon için soruşturma dönemi ise 2007 yılı. İdare'nin ürün kapsamı konusunda bazı şüpheleri bulunuyor, bu nedenle başvuru aşamasında ilave bilgiler istemiş ve ilgili tarafların bu konuda görüşlerini talep ediyor.

Şikayet başvurusu Nashville Wire Products Inc., SSW Holding Company, Inc., United Steel,Paper and Forestry, Rubber,Manufacturing, Energy, Allied-Industrial and Service Workers International Union ve International Association of Machinists and Aerospace Workers, District Loge 6 tarafından yapılmış. Yani hem şirketleri hem de sendikaları içeren bir dilekçe. Daha önce bu hususta yaptığımız yorum şöyle: "Bu da başarı (!) şansını arttırıyor.".

Uluslararası Ticaret Komisyonu damping için ön zarar saptamasını en geç 15 Eylül'de yapacak. Sübvansiyona karşı soruşturmada bildirim tarihinden (20 Ağustos) itibaren 25 günlük bir süresi var.

Hiç yorum yok: