10 Eylül 2008 Çarşamba

ANKA: "Elektrikli Aletlerin İthalatına Ek Mali Yükümlülük"

ANKA Ajansı
10:25:36 10.08.2008


Öğütücü, mikser, bilender, et kıyma makinesi ve tost makinelerinin ithalatında 3 yıl süreyle ek mali yükümlülük şeklinde korunma önlemi uygulanacak.

Ankara(ANKA)- Öğütücü, mikser, bilender, et kıyma makinesi ve tost makinelerinin ithalatına ek mali yükümlülük uygulaması getirildi.

Dış ticaret Müsteşarlığı'nın, İthalatta Korunma Önlemlerine İlişkin Tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, İthalatta Korunma Önlemlerini Değerlendirme Kurulu, soruşturma kapsamında yer alan meyve ve sebze presleri, ekmek kızartma makineleri, fritözler ile su kaynatma kapları için soruşturmanın önlemsiz olarak kapatılmasına karar verdi. Soruşturma kapsamında yer alan öğütücü, mikser, bilender, et kıyma makinesi ve tost makinelerinin ithalatında 3 yıl süreyle ek mali yükümlülük şeklinde korunma önlemi uygulanması kararlaştırıldı.

Uygulamaya göre, adet başına 1'inci yıl öğütücü, mikser, bilenderler için 5 dolar, et kıyma makinesi için 8 ve tost makinesi için 6 dolar ek mali yükümlülük getirilecek. Adet başına 2'nci yıl öğütücü, mikser, bilenderler için 4,5 dolar, et kıyma makinesi için 7 ve tost makinesi için 5,5 dolar ek mali yükümlülük uygulanacak. 3'üncü yıl ise adet başına öğütücü, mikser, bilenderler için 4 dolar, et kıyma makinesi için 6 ve tost makinesi için 5 dolar ek mali yükümlülük uygulaması getirilecek. (ANKA)

Hiç yorum yok: