7 Eylül 2008 Pazar

Kaynaksız Boru ve Tüpler: AB Önlemde Değişikliğe Gitti

Avrupa Birliği (AB) 15 Ağustos 2008 tarihli Avrupa Birliği Resmi Gazetesi'nde yayınlanan (2008/L 220/1) 11 Ağustos 2008 tarih ve (AT) 812/2008 tarihli Konsey Tüzüğü aracılığıyla Rusya menşeli belirli demir veya çelikten kaynaksız boru ve tüplere (İngilizce'de seamless pipes and tubes, kısaca SPT olarak anılan ürünler.) ilişkin olarak yürürlükte bulunan dampinge karşı önlemde değişikliğe gitti.

Orijinal önlem Haziran 2006'da karara bağlanmıştı. Avrupa Komisyonu önlemin alınmasını takiben Topluluk'a kaynaksız boru ve tüp ithalatlarını gözlem altında tutmuştu. Bu çerçevede Rus OAO TMK grubunun ihracatının ciddi biçimde azaldığı ve bu teşebbüsün damping marjının hali hazırda uygulanmakta olan % 35,8 oranından daha düşük olması gerektiği görülmüş, Komisyon 22 Haziran 2007'de OAO TMK'ya ilişkin olarak re'sen bir kısmi ara gözden geçirme başlatmıştı.

1 Nisan 2006 ila 31 Mart 2007'yi kapsayan gözden geçirmede OAO TMK orijinal önleminde alınmasından bu yana şartların ciddi ve kalıcı bir şekilde değiştiğini ileri sürmüştü. Ayrıca orijinal soruşturma esnasında bir yeniden yapılanma döneminde geçmekte olduğundan dolayı işbirliğine gelmekte aciz kaldığını (ve dolayısıyla başka eldeki veriler üzerinden hesaplanan bir önleme tabi kaldığını), bunun istisnai bir durum olduğunu belirtmişti

Komisyon yaptığı incelemelerde bu açıklamaları yerinde görmüş. Ayrıca teşebbüs gözden geçirmede tam işbirliği göstermiş ve yerinde doğrulama yapılabilmiş. Böylelikle OAO TMK yeni bir damping marjına kavuşmuş durumda: % 27,2.

Hiç yorum yok: