9 Ocak 2009 Cuma

Yılın Son Günü...

Resmi Gazete dış ticaret ve gümrük mevzuatlarıyla dolu oluyor. Hatta tek bir Resmi Gazete nüshası yetmediğinden mükerrer sayılar çıkartılıyor.

Sanırım 2008 kesin hesap ve 2009 bütçe kanunlarıyla ulusal programın da yayınlandığı 31 Aralık 2008 bu açıdan rekor kıran tarihler arasında yerini aldı, 27097 sayılı Resmi Gazete beş mükerrer yaptı!

O gün yayınlanan dış ticaret ve gümrük mevzuatından ithalata ilişkin izleme, kayıt, tarife kontenjanı gibi düzenlemeleri ilgilendirenlere internet günlüğümüzde yer verdim. Bir gözetim ve iki ithalatta haksız rekabetin önlenmesi tebliği de sırada. Yeni İthalat Kararı'na yer yetmez, ithalatı izne tabi olan ürünler gibi mevzuatta bizim açımızdan pek önem taşımıyor. Zaten bunlar her yılbaşında yenileniyor.

Derken aklıma geldi: 31 Aralık'ta yayınlanan tüm bu mevzuat 1 Ocak'tan itibaren geçerli olacak. Dile kolay, koca dış ticaret mevzuatının yenilenmesi söz konusu olan. Dış Ticaret Müsteşarlığı acaba bu tebliğleri 31 Aralık'a bırakmasa da bir süre önce yayınlasa daha iyi olmaz mı? Böylelikle mevzuatta gerçekleşecek önemli değişiklikler önceden görülmüş, yeni yıla olası bir sürprizle girilmemiş olur.

Hiç yorum yok: