7 Mayıs 2008 Çarşamba

ABD'den Termal Kağıtta Ön Damping Saptaması



Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ticaret Bakanlığı Uluslararası Ticaret İdaresi düşük ağırlıklı termal kağıtlara ilişkin olarak yürütülen dampinge karşı soruşturmada ön saptamada bulundu. Bakanlık tarafından 7 Mayıs 2008 tarihinde yayınlanan bilgi notuna göre Çin Halk Cumhuriyeti ve Almanya menşeli ithalatların dampingli olduğu tespit edilmiş durumda. Damping marjları % 2,3'lük marjı olan bir firma haricinde Çin için % 132,95, Almanya için ise % 6,49.

Ticaret Bakanlığı ön saptama doğrultusunda Birleşik Devletler Gümrük ve Sınır Koruma ajansının Çin ve Almanya menşeli ithalatlardan tespit edilen oranlar üzerinden nakit veya tahvil bazlı bir teminat alacak.

29 Ekim 2007'de başlatılan soruşturma normal koşullar altında Uluslararası Ticaret Komisyonu'nun 10 Kasım 2008'de nihai saptamada bulunmasıyla tamamlanacak. Muhtemel önlemlere ilişkin talimat ise bir hafta sonra verilecek. ABD'de anti-damping soruşturmalarında damping Ticaret Bakanlığı, zarar Uluslararası Ticaret Komisyonu tarafından inceleniyor.

Hiç yorum yok: