4 Mayıs 2008 Pazar

Avustralya'dan Çelik Profillerde Ara Gözden Geçirme

Avustralya Gümrük İşleri 28 Nisan 2008 Pazartesi günü yayınlanan 2008/16 sayılı Damping Tebliği ile Tayland menşeli bazı sıcak daldırma galvanizli çelik profillere ilişkin olarak bir ara gözden geçirme soruşturması başlattı. Soruşturmanın kapsadığı ürünler sıcak daldırma galvanizli, dikişli, kesidi daire şeklinde olan çelik borular. Ara gözden geçirme dış çapı 114.3 mm'ye kadar olan boruları kapsarken 17 Şubat 2000 tarihinde ilan edilen orijinal önlem dış çapı 114.3 mm'den fazla, ancak 165.1 mm'den düşük olan boruları da kapsıyordu.


Dampinge karşı önlem 2005 yılında bir nihai gözden geçirme soruşturmasından geçirilmiş, değiştirilerek uzatılmasına karar verilmişti. Mevcut ara gözden geçirme soruşturması CMC isimli firmanın Saha Thai Steel Pipe Co. Ltd.'nin ihracatına uygulanan önlemin gözden geçirilmesi için 1 Nisan 2008'de yaptığı başvuru üzerine başlatıldı. Ancak Avustralya Gümrük İşleri gözden geçirmenin tüm Taylandlı ihracatçıları kapsayacak şekilde genişletilmesini uygun gördü. Soruşturma normal koşullar altında 30 Eylül 2008 tarihine kadar tamamlanacak ve ilgili bakana bir tavsiye arz edilecek.


Dampinge karşı önlemlerin süresi beş yıl. Önlemin sona ermesinin damping veya zararın tekrar ortaya çıkmasına neden olacağı iddiasıyla bir başvuru yapılması üzerine nihai gözden geçirme soruşturması açılabiliyor. Ara gözden geçirme soruşturmaları ise Önlemin uygulanmasına devam edilmesinin dampingi veya sübvansiyonu ortadan kaldırmak için gerekli olmadığı ve/veya önlemin kaldırılması veya değiştirilmesi halinde zararın devam etmesinin veya yeniden oluşmasının muhtemel olmadığı veya yürürlükte bulunan önlemin zarara neden olan dampingi veya sübvansiyonu ortadan kaldırmaya yeterli bulunmadığı veya bulunmayacak hale geldiği yönünde başvuru yapıldığında açılabiliyor.

Hiç yorum yok: