6 Mayıs 2008 Salı

İngilizce Gönderiler Hakkında

Ticari Savunma Araçları günlüğünün amacını "Başlarken" açıklamıştık: Konuyu farklı boyutlarıyla, derli toplu ve nesnel bir şekilde ele almak. Böylelikle ülkemizde bu alanda eksiği çekilen bilgi kaynağını oluşturmak.


Ancak sadece ülkemizde değil, ülkemiz hakkında da bilgi kaynağı eksiği var bu alanda. Nitekim anti-damping konusunda araştırma ve danışmanlık yapan Cliff Stevenson, kendisiyle http://www.antidumpingpublishing.com/ adresli sitesinin Türkiye muhabiri olmak için temasa geçtiğimde çok memnun kalmıştı. Nedeni açık: Türkiye dünyada anti-damping ve korunma önlemlerine en çok başvuran ülkeler arasında.


Hazır kendi internet günlüğüme başlamışken bu site için kaleme aldığım kısa haberlere de yer vermek istiyorum. Böylelikle http://www.antidumpingpublishing.com/ 'u düzenli olarak takip etmeyen, ancak belirli bir soruşturmayla ilgili bilgi arayan yabancı okuyucuları da bir ihtimal çekebiliriz buraya. Malum, devir aradığınızı internette bulma devri. Hatta Amerikan İngilizcesi'nde "google up" diye bir eylem türemiş durumda!


Bu arada yeni açılan soruşturmalar için kendi oluşturduğum ve geliştirmeye devam ettiğim bir formu kullanarak hazırladığım "Turkish Anti-Dumping Case Information Note" üst başlıklı bilgi notlarına teknik nedenlerden dolayı burada yer vermek mümkün değil. Yani bu bilgi notları ve tebliğlerin Word dosyası sürümlerine erişmek için yine Cliff'in sitesini ziyaret etmek gerekecek. Kendisine de rakip çıkmamış olacağız böylelikle.

Hiç yorum yok: