29 Mayıs 2008 Perşembe

ABD'den Paslanmaz Çelik Flanşlara İlişkin Bir Gözden Geçirmede Nihai Karar


Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ticaret Bakanlığı Uluslararası Ticaret İdaresi Hindistan menşeli belirli dövme paslanmaz çelik flanşlara ilişkin olarak yürürlükte bulunan dampinge karşı önlem çerçevesinde yürüttüğü idari gözden geçirme soruşturmasında nihai saptamalarını açıkladı. Konuyla ilgili duyuru 29 Mayıs 2008 tarihli Federal Sicil 73 (104)'te yayınlandı ve yayın günü yürürlüğe girdi.

Hindistan menşeli belirli dövme paslanmaz çelik flanşlara ilişkin önlem Şubat 1994'te karara bağlanmıştı. Uluslararası Ticaret İdaresi Şubat 2007'de 1 Şubat 2006 ila 31 Ocak 2007 dönemine ilişkin olarak bir ara gözden geçirme yürütülmesi için başvuruda bulunulabileceğini ilan etmişti. Shree Ganesh Forgings, Ltd. (Shree Ganesh) ve Nakshatra Enterprises Pvt., Ltd. (Nakshatra) bu doğrultuda başvuruda bulunmuştu. Mart 2007 başlatılan gözden geçirmede ön saptamalar 5 Mart 2008'de açıklanmış, soruşturma döneminde Shree Ganesh'in normal değerin altında ihracat yaptığı tespit edilmiş, Nakshatra'nın ise bona fide, yani iyi niyetle ihracat yapmadığına kanaat getirilmişti. Dolayısıyla gözden geçirmenin Nakshatra'ya ilişkin olarak sonlandırılmasına karar verilmişti. Shree Ganesh için damping marjı % 40,38 olarak belirlenmişti.

Gözden geçirmeye ilişkin nihai saptamalar Shree Ganesh'in damping marjını % 42,93'e yükseltirken Nakshatra'ya ilişkin bir değişiklik içermiyor.

Hiç yorum yok: