28 Mayıs 2008 Çarşamba

Hindistan'dan İplikte Ara Gözden Geçirme

Hindistan'ın Tayin Edilmiş Otoritesi (Designated Authority), yani Ticaret ve Sanayi Bakanlığı Ticaret Departmanı Anti-Damping ve Buna Bağlı Vergiler Genel Müdürlüğü Çin Halk Cumhuriyeti menşeli viskoz filament ipliklere ilişkin olarak 24 Mayıs 2006'dan beri yürürlükte bulunan dampinge karşı önlem hakkında bir ara gözden geçirme soruşturması başlattı. Hindistan'ın anti-damping mevzuatına göre dampinge karşı önlemler uygulama süresi esnasında zaman zaman ara gözden geçirmeye (mid-term review) tabi tutuluyor.

Ara gözden geçirme soruşturması yerli üreticiler tarafından yapılan bir değişen şartlar başvurusu üzerine açılmış durumda. Yerli üreticiler üretim maliyetlerinin ciddi şekilde artış gösterdiğini, Çin menşeli dampingli ithalatın artarak devam ettiğini, Rupi'nin değer kazanmasının dampinge karşı verginin oranını etkisiz kıldığını ve süsleme amacıyla kullanılan ipliklerin de önleme tabi kılınması gerektiğini iddia ediyor.

Hindistan dünyanın en büyük iplik üreticilerinden bir tanesi. Nitekim Türkiye de Hindistan menşeli suni ve sentetik ipliğe ilişkin olarak bir anti-damping soruşturması yürütüyor.

Hiç yorum yok: