29 Mayıs 2008 Perşembe

"Pamuk İpliği İthalatına Soruşturma"

Zaman
23 Mayıs 2008


Dış Ticaret Müsteşarlığı, dikiş ipliği hariç pamuk ipliği (ağırlık itibariyle yüzde 85 veya daha fazla/ az pamuk içeren ve perakende olarak satılacak hale getirilmemiş olanlar) ile perakende olarak satılacak hale getirilmiş dikiş ipliği hariç pamuk ipliği ithalatı için soruşturma açılmasını kararlaştırdı.

Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın ''İthalatta Korunma Önlemlerine İlişkin Tebliğ'' Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Tebliğe göre, yerli üreticiler tarafından, sınıflandırıldıkları söz konusu eşyaların ithalatında son yıllarda artış olduğu ve yerli üretimin bu ithalattan ciddi zarar gördüğü ve ciddi zarar tehdidine maruz kaldığı belirtilerek, Dış Ticaret Müsteşarlığı İthalat Genel Müdürlüğü'ne başvuruda bulunuldu.

İthalatta Korunma Önlemlerini Değerlendirme Kurulu, başvuru konusu eşya için korunma önlemi soruşturması açılmasına, söz konusu ürünlerin ithalatında 200 gün süreyle geçici önlem uygulanmasını kararlaştırdı.

Kurul, geçici önlemin ''net kilogram başına 1,03 dolar'' tutarında ek mali yükümlülük olarak belirlenmesi ve Dünya Ticaret Örgütü Korunma Önlemleri Anlaşması'nın ilgili maddesi gereğince gelişmekte olan ülkelere muafiyet tanınması hususlarında Bakanlar Kurulu'na öneride bulunulmasına karar verdi.

İthalat Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecek soruşturma 9 ay içinde tamamlanacak.


http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=693132

Bakınız:
http://antidamping.blogspot.com/2008/05/pamuk-ipliine-korunma-nlemi-soruturmas.html

Hiç yorum yok: