29 Mayıs 2008 Perşembe

ABD'den Rulmanlarda Halef Selef Ön Saptaması


Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ticaret Bakanlığı Uluslararası Ticaret İdaresi Birleşik Krallık menşeli rulmanlar ve bunların parçalarına ilişkin olarak yürürlükte bulunan dampinge karşı önlem hakkında yürütmekte olduğu değişen şartlar soruşturmasında ön bulguları açıkladı. Konuyla ilgili duyuru 27 Mayıs 2008 tarihli Federal Sicil 73 (102)'de yayınlandı.

Birleşik Krallık menşeli rulmanlar ve parçalarına ilişkin orijinal önlem Mayıs 1989'da karara bağlanmıştı. Önlem Temmuz 2001'de SNFA Bearings Ltd. (SNFA UK) isimli şirkete ilişkin olarak yürürlükten kaldırılmıştı. SNFA UK Uluslararası Ticaret İdaresi'ne Ocak 2007'de tüm hisselerinin AB SKF tarafından devralındığı bilgisini iletmiş, İdare bunun üzerine Mart 2007'de re'sen bir yeni ihracatçı gözden geçirmesi başlatmıştı. Bu tür gözden geçirmelerin amacı birleşme veya devralmalar sonrasında bir teşebbüsün fiili olarak aynı teşebbüs olarak hareket edip etmediğini, dolayısıyla teşebbüse birleşme veya devralma öncesinde damping veya sübvansiyona karşı önlem çerçevesinde tanınan haklardan faydalanıp faydalanamayacağını saptamak.

İdare gözden geçirme çerçevesinde SKF UK'in SNFA UK'in halefi olduğu hususunda ön bulgularını açıkladı. İlgili tarafların ön bulgulara ilişkin görüşlerini iletmek için 30 günlük süresi bulunuyor.

Uluslararası Ticaret İdaresi bu tür değişen şartlar gözden geçirmelerinde şirketlerin yönetimi, üretim tesisleri, tedarikçi ilişkileri ve müşteri tabanları dahil olmak üzere birçok etkeni inceliyor. Bunlardan bir veya birkaçına ilişkin bulgular gözden geçirmenin sonucu üzerinde belirleyici nitelik taşımıyor. İdare yeni şirketin maddi operasyonlarının selefinden farklı olmadığı, yani halef ile selefin esasen aynı ekonomik teşebbüs oldukları sonucuna varırsa şartların değişmiş olduğunu teyit ediyor.

Hiç yorum yok: