16 Haziran 2008 Pazartesi

ABD Karides Önleminde Gözden Geçirmeyi Sonlandırıyor

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ticaret Bakanlığı Uluslararası Ticaret İdaresi Brezilya menşeli belirli dondurulmuş sıcak su karideslerine ilişkin olarak yürürlükte bulunan dampinge karşı önlem çerçevesinde yürüttüğü idari gözden geçirme soruşturmasını sonlandırıyor. 9 Haziran'da düzenlenen konuyla ilgili duyuru 16 Haziran 2008 tarihli Federal Sicil 73 (116)'da yayınlandı ve yayın günü yürürlüğe girdi.


Gözden geçirme 1 Şubat 2007 ila 31 Ocak 2008 dönemini kapsıyordu. Uluslararası Ticaret İdaresi'nin 4 Şubat 2008 tarihli duyurusu üzerine Louisiana Karides Birliği idari gözden geçirme için başvuruda bulunmuş, gözden geçirme 7 Nisan 2008'de başlatılmıştı. Ancak Uluslararası Ticaret İdaresi, Birleşik Devletler Gümrükler ve Sınır Koruma ajansından söz konusu dönemde Brezilya menşeli belirli dondurulmuş sıcak su karidesi ithalatı gerçekleştirilmediği yönünde bilgi almış ve Louisiana Karides Birliği'nin görüşüne de başvurduktan sonra gözden geçirmeyi sonlandırmaya karar vermiş durumda.


İdare'nin bu bilgiye neden gözden geçirmeyi başlatmadan, hatta bir gözden geçirme talebi yapılabileceğine ilişkin duyuruda bulunmadan önce ulaşmadığını anlamak güç. ABD anti-damping ve anti-sübvansiyon mevzuatı bu tür gereksiz idari uygulamalara sık sık neden oluyor.

Hiç yorum yok: