16 Haziran 2008 Pazartesi

ABD Çin Menşeli Yassı Ürünlerde Gözden Geçirmeyi Sonlandırdı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ticaret Bakanlığı Uluslararası Ticaret İdaresi Çin Halk Cumhuriyeti menşeli belirli sıcak haddelenmiş karbon çelik yassı ürünlere ilişkin olarak yürürlükte bulunan dampinge karşı önlem çerçevesinde yürüttüğü idari gözden geçirmeyi sonlandırdı. 9 Haziran'da düzenlenen konuyla ilgili duyuru 16 Haziran 2008 tarihli Federal Sicil 73 (116)'da yayınlandı ve yayın günü yürürlüğe girdi.

Gözden geçirme 1 Kasım 2006 ila 31 Ekim 2007 dönemini kapsıyordu. Uluslararası Ticaret İdaresi'nin 1 Kasım 2007 tarihli duyurusu üzerine bir yerli üretici önlemin Baosteel Group Corporation, Shanghai Baosteel International Economic & Trading Co., Ltd. ve Baoshan Iron and Steel Co., Ltd. isimli şirketlere ilişkin olarak gözden geçirilmesini talep etmişti. 27 Aralık 2007'de idari gözden geçirme başlatılmıştı. 14 Nisan 2008'de ise gözden geçirmenin söz konusu dönemde ABD'ye herhangi bir ithalatın bulunmaması nedeniyle sonlandırılması yönünde ön saptamada bulunulmuştu. İlgili taraflardan konuyla ilgili herhangi bir görüşün gelmemesi üzerine idari gözden geçirme nihai olarak sonlandırılmış oldu.

ABD 5 Haziran'da Hindistan menşeli (http://antidamping.blogspot.com/2008/06/abd-yass-rnlerde-gzden-geirmeyi.html), 12 Haziran'da ise Tayland menşeli (http://antidamping.blogspot.com/2008/06/abd-tayland-meneli-yass-rnlerde-gzden.html) belirli sıcak haddelenmiş karbon çelik yassı ürünlere ilişkin idari gözden geçirmeleri tamamlamıştı.

Hiç yorum yok: