16 Haziran 2008 Pazartesi

ABD Rondelalarda Gözden Geçirmeyi Sonlandırıyor

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ticaret Bakanlığı Uluslararası Ticaret İdaresi Çin Halk Cumhuriyeti menşeli bazı rondelalara ilişkin olarak yürürlükte bulunan dampinge karşı önlem çerçevesinde yürüttüğü idari gözden geçirmeyi sonlandırdı. 10 Haziran'da düzenlenen konuyla ilgili duyuru 16 Haziran 2008 tarihli Federal Sicil 73 (116)'da yayınlandı ve yayın günü yürürlüğe girdi.


Önleme tabi ürün 7318.21 gümrük tarife istatistik pozisyonu altında sınıflandırılan demir/çelikten, diş açılmamış, yaylanmayı sağlayıcı ve diğer sıkıştıran rondelalar. Ürün İngilizce'de helical spring lock washers olarak tabir edilip, HSLW diye kısaltılıyor. Ürünün en basit tasarımlı olanlarına bir örnek aşağıdaki fotoğrafta yer alıyor:


Orijinal önlem Ekim 1993'te yürürlüğe girmiş. Dolayısıyla yürürlük süresi ortalamanın üzerinde yer alan bir anti-damping uygulaması.

Uluslararası Ticaret İdaresi 26 Kasım 2007'de Hangzhou Spring Washer Co., Ltd. isimli şirkete ilişkin olarak bir idari gözden geçirme başlatmış. ABD mevzuatına göre gözden geçirmeyi talep eden şirketlerin açılış duyurusundan itibaren 90 günlük bir süre içerisinde taleplerini geri çekmeleri durumunda gözden geçirmenin sonlandırılmasını öngörüyor. Bu 90 günlük süre dolduğundan sonlandırma İdare'nin takdir hakkını nasıl kullanacağına bağlı. Mevcut soruşturma kapsamında 15 Mayıs 2008tarihinde, yani 90 günlük sürenin dolmasından epey sonra Hangzhou Spring Washer Co., Ltd. ve başvuru dilekçesinin sahibi olan Shakeproof Assembly Components Division of Illinois Tool Works Inc. İdare'den gözden geçirmenin sonlandırılması yönünde takdir hakkını kullanması talebinde bulunmuşlar. İdare ise henüz bu gözden geçirmeye fazla kaynak tahsis etmemiş bulunduğunu dikkate alarak talebi geri çevirmemiş. Böylelikle birçok diğer idari gözden geçirmede olduğu gibi bu gözden geçirme de nihayete erdirilmeden sonlandırılmış oluyor.

Hiç yorum yok: