13 Haziran 2008 Cuma

ABD Tayland Menşeli Yassı Ürünlerde Gözden Geçirmeyi Tamamladı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ticaret Bakanlığı Uluslararası Ticaret İdaresi Tayland menşeli belirli sıcak haddelenmiş karbon çelik yassı ürünlere ilişkin olarak yürürlükte bulunan dampinge karşı önlem çerçevesinde yürüttüğü idari gözden geçirmeyi tamamladı. 4 Haziran'da düzenlenen konuyla ilgili duyuru 12 Haziran 2008 tarihli Federal Sicil 73 (114)'te yayınlandı ve yayın günü yürürlüğe girdi.

Gözden geçirme 1 Kasım 2005 ila 31 Ekim 2006 dönemini kapsıyordu. Gözden geçirmenin ilgilendirdiği şirketler ise G Steel Public Company Limited ile Nakornthai Strip Mill Public Co., Ltd. idi. Bu şirketlerden ilki için 7 Aralık 2007'de yayınlanan ön saptamada ortaya konulan damping marjı beyan edilen görüşlerin dikkate alınması ve farkedilen bazı hataların giderilmesi sonucunda % 6,4 olarak yeniden tespit edildi. İkinci şirketin ise gözden geçirme döneminde ABD'ye ihracatı olmadığı saptandığından idari gözden geçirme bu şirkete ilişkin olarak sonlandırıldı.

ABD Hindistan menşeli yassı ürünşer için idari gözden geçirmeyi 5 Haziran'da tamamlamıştı (http://antidamping.blogspot.com/2008/06/abd-yass-rnlerde-gzden-geirmeyi.html).

Hiç yorum yok: