11 Haziran 2008 Çarşamba

ABD'den Çelik Çivilerde Nihai Damping Saptaması

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ticaret Bakanlığı Uluslararası Ticaret İdaresi 9 Haziran 2008 Pazartesi günü yaptığı bir basın açıklamasıyla Çin Halk Cumhuriyeti ve Birleşik Arap Emirlikleri menşeli muhtelif tür ve ebatta çelik çivilere ilişkin olarak yürütülmekte bulunan dampinge karşı soruşturmada nihai damping saptamasında bulundu. Buna göre Çinli üreticilerin ABD'ye normal değerin altında satış yaptığı, Birleşik Arap Emirlikleri üreticilerinin ise dampinge başvurmadığı tespit edilmiş durumda.



Uluslararası Ticaret İdaresi Çinli üreticilerden sadece Paslode Fasteners Co., Ltd. için % 0'lık bir damping marjı hesaplarken ferdi marjlar tespit edilen diğer tüm üreticiler için % 21,24, Çin geneli için ise % 118,04'lük marjlara ulaşmış.


29 Mayıs 2007'de yapılan başvuru üzerine 9 Temmuz 2007'de başlatılan soruşturmada Uluslararası Ticaret Komisyonu ön zarar saptamasını 30 Temmuz'da yapmıştı. Uluslararası Ticaret İdaresi'nin ön saptaması ise 15 Ocak 2008'de gelmişti. Soruşturma Komisyon'un 21 Temmuz'da açıklaması beklenen nihai zarar saptaması ile devam edecek. ABD'de anti-damping ve anti-sübvansiyon soruşturmalarında damping ve sübvansiyon Ticaret Bakanlığı, zarar Uluslararası Ticaret Komisyonu tarafından inceleniyor.

Hiç yorum yok: