12 Haziran 2008 Perşembe

ABD'nin Sitrik Asit ve Bazı Tuzlarda Ön Zarar Saptaması Federal Sicil'de

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Uluslararası Ticaret Komisyonu Kanada menşeli sitrik asit ve bazı sitrat tuzların (sodyum sitrat ve potasyum sitrat) ABD'ye dampingli olduğu iddia edilen ithalatları ve aynı ürünlerin Çin Halk Cumhuriyeti menşeli olanlarının dampingli ve sübvansiyonlu olduğu iddia edilen ithalatları nedeniyle yerli sanayinin zarar gördüğü yönünde ön saptamada bulundu. 28 Mayıs'ta bir basın açıklaması aracılığıyla duyurulan (http://antidamping.blogspot.com/2008/05/abdden-sitrik-asit-ve-baz-tuzlarda-n.html) ve 5 Haziran'da kararı çıkan ön saptamayla ilgili resmi duyuru 11 Haziran 2008 tarihli Federal Sicil 73 (113)'te yayınlandı ve yayın günü yürürlüğe girdi. Komisyon'un konuyla ilgili raporuna ulaşmak Haziran ayı sonunda mümkün olacak.

6 Mayıs'ta başlatılmış olan soruşturma (http://antidamping.blogspot.com/2008/05/abdden-sitrik-asit-ve-baz-tuzlara.html) ABD Ticaret Bakanlığı Uluslararası Ticaret İdaresi'nin damping ve sübvansiyonun varlığına ilişkin saptamalarıyla devam edecek.

ABD'de anti-damping ve anti-sübvansiyon soruşturmalarında damping ve sübvansiyon Ticaret Bakanlığı, zarar Uluslararası Ticaret Komisyonu tarafından inceleniyor.

Hiç yorum yok: