11 Haziran 2008 Çarşamba

ABD'den Paslanmaz Çelik Sac Gözden Geçirmelerinde Ön Kararlar

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ticaret Bakanlığı Uluslararası Ticaret İdaresi Belçika menşeli rulo halinde paslanmaz çelik saclara ilişkin olarak yürürlükte bulunan telafi edici önlem ve dampinge karşı önlem çerçevesinde yürüttüğü idari gözden geçirme soruşturmalarında ön saptamalarda bulundu. Konuyla ilgili iki ayrı duyuru 6 Haziran 2008 tarihli Federal Sicil 73 (110)'da yayınlandı ve yayın günü yürürlüğe girdi.

Orijinal telafi edici önlem Mayıs 1999'da karara bağlanmış, Mart 2003'te mahkeme kararı doğrultusunda değiştirilmişti. İdari gözden geçirme 2006 yılına ilişkindi.

Uluslararası Ticaret İdaresi gözden geçirmenin kapsadığı Ugine & ALZ Belgium isimli şirketin söz konusu dönemde telafi edilebilir sübvansiyonlar aldığı yönünde ön saptamada bulundu. Şirketin mukim bulunduğu Flanders Hükümeti, İdare'nin gönderdiği soru formlarına ek süre taleplerin olumlu karşılanmasına rağmen yanıt vermeyince koşullar doğrultusunda aleyhte eldeki bilgilerin kullanıldığı gözden geçirmede Ugine & ALZ Belgium isimli şirketin bazı sınai ve bölgesel teşvik programlarından (SidInvest ve Sınai Yeniden Dönüşüm Alanları: Alfin) faydalandığı sonucuna varıldı. Şirketin İdare'nin bir teşebbüsün geçmişte aldığı sübvansiyonların bir el değiştirmeyi takiben işletmeye hala fayda sağladığı karinesine ilişkin bir itirazda bulunmaması da kararda etkili oldu.

Dampinge karşı önlemde gözden geçirme 1 Mayıs 2006 ila 30 Nisan 2007 dönemini kapsıyordu. Bu döneme ilişkin olarak başvuru yapan şirketlerden başvurusunu geri çekmeyen teki yine Ugine & ALZ Belgium olmuştu. İdare şirketin damping marjını % 12,68 olarak hesapladı.

Hiç yorum yok: