10 Haziran 2008 Salı

AB'den Demir Çelik Bağlantı Parçalarında Gözden Geçirmeler

Avrupa Birliği (AB) 5 Haziran 2008 Perşembe günü yayınlanan Avrupa Birliği Resmi Gazetesi'nde (2008/C 138/42) yer alan bir duyuru aracılığıyla Çin Halk Cumhuriyeti ve Tayland menşeli demir ve çelikten belirli tüp ve boru bağlantı parçalarına ilişkin olarak yürürlükte bulunan dampinge karşı önleme dair bir nihai gözden geçirme ve önlemlerin etkisiz kılınmasına karşı olarak Çin Halk Cumhuriyeti menşeli olanlar ve Tayvan menşeli olarak beyan edilsin veya edilmesin Tayvan'dan sevk edilenlere ilişkin olmak üzere bir kısmi ara gözden geçirme başlattı. Önleme tabi ürünler demir ve paslanmaz çelik harici çelikten, en büyük dış çapı 609,6 milimetreyi geçmeyen, alın kaynağı veya diğer amaçlar için kullanılmaya müsait dirsekler, kavisler ve diğer tüp ve boru bağlantı parçaları.

Orijinal kesin önlem en son (AT) 1496/2004 sayılı Tüzük tarafından değiştirilen haliyle Haziran 2003'te yayınlanan (AT) 964/2003 sayılı Tüzük tarafından karara bağlanmıştı. Gözden geçirmeler Avrupa Birliği Çelik Alın Kaynağı Bağlantı Parçaları Sanayisi Savunma Komitesi tarafından 5 Mart 2008'de yapılan başvuru üzerine başlatılmış durumda. Başvuruda orijinal önlemin sona erdirilmesinin dampingin ve zararın devamı veya tekrar oluşmasına neden olmasının muhtemel olduğu, önlemlerin etkisiz kılınmasına karşı alınan önlemin ise başka Tayvan'lı şirketlerin de bu uygulamaya başvurması nedeniyle artık yetersiz kaldığı öne sürülüyor.

İlgili tarafların soru formu talep etmek için 15 günlük süresi, kendilerini beyan etmek, soru formlarına yanıtlarını ve diğer bilgileri vermek için 40 günlük süresi var. Soruşturma 15 ay içerisinde tamamlanacak. Bu süre zarfında orijinal önlem askıda kalacak.

Hiç yorum yok: