12 Haziran 2008 Perşembe

Hindistan'dan Liflevhada Dampinge Karşı Soruşturma

Hindistan'ın Tayin Edilmiş Otoritesi (Designated Authority), yani Ticaret ve Sanayi Bakanlığı Ticaret Departmanı Anti-Damping ve Buna Bağlı Vergiler Genel Müdürlüğü Hindistan Gazetesi'nde (Hindistan'ın resmi gazetesi) 6 Haziran 2008 tarihinde yayınlanan bir Açılış Duyurusu aracılığıyla Çin Halk Cumhuriyeti, Malezya, Yeni Zalenda, Tayland ve Sri Lanka menşeli düz orta yoğunlukta liflevhalara ilişkin olarak bir dampinge karşı soruşturma başlattığını açıkladı. Şikayet konusu ürün sektörde kısaca MDF (İngilizce medium density fibre board'un kısaltması) olarak anılıyor.





Tüm Hindistan LifLevha Üreticileri Derneği ile M/s. Shirdi Industries Limited ve M/s. Nuchem Limited şirketlerinin yaptığı başvuru sonucu açılan soruşturma damping için soruşturma dönemi 2007 yılı. Çin için piyasa ekonomisi uygulamayan üçüncü bir ülkenin seçileceği soruşturmanın başlangıç aşamasında şikayetçilerin arz ettikleri bilgilerden bütün ülkeler için ciddi damping marjları olduğu ve yerli sanayinin bundan kaynaklanan bir zararla karşı karşıya bulunduğu tespit edilmiş durumda.



İlgili tarafların Tayin Edilmiş Otorite'ye gerekli bilgileri göndermek için kırk günlük bir süresi var. Bilgi talep edilen bilinen ihracatçı ve ithalatçıların için bu süre kendilerine gönderilen mektupların tarihinden itibaren işleyecek.

Hiç yorum yok: