8 Haziran 2008 Pazar

Çin'den GC/MS'de Dampinge Karşı Soruşturma

Anti-damping söz konusu oldu mu adını "menşeli" sözcüğüyle birlikte telaffuz etmeye alışık olduğumuz Çin Halk Cumhuriyeti aslında kendisi de anti-dampinge başvuran bir ülke (http://antidamping.blogspot.com/2008/06/in-ticaret-politikas-gzden-geirmesi.html).


Nitekim Çin Ticaret Bakanlığı 5 Haziran 2008 Perşembe günü yayınladığı 34, 2008 sayılı Duyuru ile Japonya menşeli gaz kromatograf-kütle spektrometre cihazları veya yaygın olarak kullanılan İngilizce kısaltmasıyla GC/MS'ye ilişkin olarak bir dampinge karşı soruşturma başlattığını açıkladı. Şikayet konusu ürün monte edilmiş olsun veya olmasın, eksik veya tam GC/MS'ler ile bunların kurulması için gerekli belli başlı parçalar (gaz kromatografi sistemleri, iyon kaynağı, kütle analizatörü, detektör, vakum sistemi, bilgisayar sistemi ve bunların herhangi bir bileşimi). Monte edilmiş, eksiksiz bir GC/MS sisteminin fotoğrafı aşağıda:





Yapılan duyuruya göre soruşturma East&West Analytical Instrument, Inc. isimli şirketin 22 Nisan 2008 tarihinde yaptığı başvurunun incelenerek damping, zarar ve nedenselliğin varlığına ilişkin belirtilerin bulunduğunun tespit edilmesi üzerine açılmış durumda. Damping için soruşturma dönemi 2007 yılı.


Çin'de dampinge karşı soruşturmalar Ticaret Bakanlığı İthalat ve İhracatta Adil Ticaret Bürosu tarafından yürütülüyor ve normalde bir yıl içerisinde tamamlanıyor.


Hiç yorum yok: