29 Haziran 2008 Pazar

ABD Bal Önleminde Gözden Geçirmeyi Kısmen Sonlandırıyor

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ticaret Bakanlığı Uluslararası Ticaret İdaresi Çin Halk Cumhuriyeti menşeli bala ilişkin olarak yürürlükte bulunan dampinge karşı önlem çerçevesinde yürüttüğü idari gözden geçirme soruşturmasını kısmen sonlandırıyor. 18 Haziran'da düzenlenen konuyla ilgili duyuru 25 Haziran 2008 tarihli Federal Sicil 73 (123)'te yayınlandı ve yayın günü yürürlüğe girdi.

28 Ocak 2008'de başlatılan gözden geçirme 1 Aralık 2006 ila 30 Kasım 2007 dönemini kapsıyordu. İdari gözden geçirme başvurusunda bulunmuş olan Amerikan Bal Üreticileri Birliği ile Siyu Bal Birliği 10 Haziran 2007'de Çin'de mukim 21 şirket için gözden geçirme taleplerini geri çekti. ABD anti-damping mevzuatına göre ilgili tarafların başvurularını soruşturmanın başlatılmasını takip eden 90 günlük süre dahilinde geri çekmeleri veya daha ileri bir tarihte geri çekme taleplerinin İdare tarafından uygun görülmesi durumunda gözden geçirme soruşturmaları sonlandırılıyor. İdare geri çekme talepleri için nihai tarihi zaten 1 Temmuz'a kadar uzatmış bulunduğundan bu talep kabul edilerek gözden geçirme söz konusu 21 şirkete ilişkin olarak kısmen sonlandırılmış durumda.

ABD geçtiğimiz günlerde Arjantin menşeli bala ilişkin bir gözden geçirme soruşturmasını da kısmen sonlandırmıştı (http://antidamping.blogspot.com/2008/06/abd-bal-nleminde-gzden-geirmeyi-ksmen.html).

Hiç yorum yok: