29 Haziran 2008 Pazar

ABD Hindistan Menşeli Paslanmaz Çelik Çubuklarda Gözden Geçirmeyi Kısmen Sonlandırıyor

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ticaret Bakanlığı Uluslararası Ticaret İdaresi Hindistan menşeli paslanmaz çelik çubuklara ilişkin olarak yürürlükte bulunan dampinge karşı önlem çerçevesinde yürüttüğü idari gözden geçirmeyi kısmen sonlandıracağını açıkladı. 18 Haziran'da düzenlenen konuyla ilgili duyuru 24 Haziran 2008 tarihli Federal Sicil 73 (122)'de yayınlandı ve yayın günü yürürlüğe girdi.


Oldukça geniş bir ürün ranjını kapsayan, ancak yarı mamul ürünleri ilgilendirmeyen orijinal önlem Şubat 1995'te karara bağlanmış, iki nihai gözden geçirme soruşturması atlatarak günümüze kadar gelmişti. Uluslararası Ticaret İdaresi Şubat ayında aldığı başvurular sonucunda 31 Mart 2008'de Ambica Steels Limited ve Venus Wire Industries, Pvt. Ltd. isimli şirketlere ilişkin olarak bir idari gözden geçirme soruşturması başlatmıştı. Gözden geçirme 1 Şubat 2007 ila 31 Ocak 2008 dönemini kapsıyor.

Duyuruya göre Ambica Steels Limited 16 Mayıs 2008 tarihinde gözden geçirme talebini geri çektiğini İdare'ye bildirmiş durumda. ABD anti-damping mevzuatına göre ilgili tarafların başvurularını soruşturmanın başlatılmasını takip eden 90 günlük süre dahilinde geri çekmeleri veya daha ileri bir tarihte geri çekme taleplerinin İdare tarafından uygun görülmesi durumunda gözden geçirme soruşturmaları sonlandırılıyor. Ambica Steels Limited'in talebi 90 günlük süre dahilinde gelmiş durumda. Bu nedenle gözden geçirme kısmen sonlandırılarak sadece Venus Wire Industries'e yönelik olarak sürdürülecek.

Hiç yorum yok: