30 Haziran 2008 Pazartesi

ABD Balık Filetosu Gözden Geçirmesini Tamamladı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ticaret Bakanlığı Uluslararası Ticaret İdaresi Vietnam Sosyalist Cumhuriyeti menşeli belirli dondurulmuş balık filetolarına ilişkin olarak yürürlükte bulunan dampinge karşı önlem çerçevesinde yürüttüğü yeni ihracatçı gözden geçirmesini kısmen sonlandırdı ve tamamladı. 20 Haziran'da düzenlenen konuyla ilgili duyuru 30 Haziran tarihli Federal Sicil 73 (126)'da yayınlandı ve yayın günü yürürlüğe girdi.

Gözden geçirme 1 Ağustos 2006 ila 31 Ocak 2007 dönemini kapsıyordu. Ön kararlar 1 Şubat 2008'de yayınlanmış, İdare gözden geçirmeye katılan şirketlerden Vinh Quang Fisheries Co., Ltd. ve New Century Trading Company'nin bağlantılı olduklarını ve tek bir teşebbüs olarak kabul edilmeleri gerektiğine karar vermişti. Şirketler bu karara itirazda bulunmamış. Ancak yine başka şirketlerle, isimlerini saymak gerekirse Thai Tan Seafood Company, Ngoc Thu Company, Ltd. ve Kim Anh Company ile bağlantılı olduğu saptanan Ngoc Thai Company, Ltd. itiraz etmiş. Zira kollektif olarak Kim Ahn Grubu olarak adlandırılan bu teşebbüs gözden geçirme döneminden bir yıldan fazla bir süre önce ABD'ye ihracatta bulunmuş durumda, yani gözden geçirme talep etmek için müddetleri dolmuş. İdare Ngoc Thai Company'nin itirazlarını yeterli görmeyerek gözden geçirmeyi bu şirkete ilişkin olarak sonlandırdı.

Gözden geçirmeye tabi kalan şirketler olan Anvifish Co., Ltd. ve Vinh Quang/New Century için ise bireysel marjlar hesaplanmış. Verilen görüşler üzerine ön kararda bazı değişikliklere gidilerek bu marjlar sırasıyla % 31,68 ve % 15,38 oranlarında kesinleştirilmiş durumda.

Vietnam menşeli belirli donmuş balık filetolarına ilişkin dampinge karşı önlemin nihai gözden geçirmesi Temmuz ayı içerisinde başlayacak (http://antidamping.blogspot.com/2008/06/abdde-yaklamakta-olan-nihai-gzden.html).

Hiç yorum yok: