5 Ağustos 2008 Salı

Dondurulmuş Sıcak Su Karidesleri: ABD Gözden Geçirmeyi Tamamladı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ticaret Bakanlığı Uluslararası Ticaret İdaresi Hindistan menşeli belirli dondurulmuş sıcak su karideslerine ilişkin olarak yürürlükte bulunan dampinge karşı önlem çerçevesinde yürüttüğü idari gözden geçirmede (ara gözden geçirme soruşturmasında) nihai kararını verdi. Karara ilişkin duyuru 15 Temmuz 2008 tarihli Federal Sicil 73 (136)'da yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Orijinal önlem Mart 2005'te alınmıştı. Gözden geçirme dönemi 1 Şubat 2006 ila 31 Ocak 2007'yi kapsıyordu. Uluslararası Ticaret İdaresi gözden geçirmeye tabi olan toplam 201 şirketten Devi Sea Foods Limited ve Falcon Marine Exports Limited bireysel gözden geçirme için seçmişti. 6 Mart 2008'de yayınlanan ön karar ile gözden geçirme bazı şirketlere ilişkin olarak sonlandırılmıştı.

Nihai karara bunlardan ilki için damping marjı % 0,37, yani de minimis seviyede, diğeri için % 1,69 olarak hesaplanmış durumda. Bireysel olarak incelenmeyen, ancak işbirliğine gelen şirketler Falcon Marine Exports'un oranından faydalanacak. İşbirliğine gelmediği addedilen şirketlere ise eldeki olumsuz veriler uygulanmış durumda, bunların damping marjı % 110,9.

Hiç yorum yok: