9 Ağustos 2008 Cumartesi

Çelik Çiviler: ABD'den Dampinge Karşı Önlem



Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ticaret Bakanlığı Uluslararası Ticaret İdaresi Çin Halk Cumhuriyeti menşeli muhtelif tür ve ebatta çelik çivilere dampinge karşı vergi ihdas etti. Konuya ilişkin duyuru 1 Ağustos 2008 tarihli Federal Sicil (149)'da yayınlanarak yürürlüğe girdi.

İdare Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne ilişkin olarak yürütülmekte bulunan dampinge karşı soruşturmalarda nihai damping saptamalarını ABD Ticaret Bakanlığı Uluslararası Ticaret İdaresi Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne ilişkin nihai damping saptamalarını Federal Sicil'de 16 Haziran'da yayınlanan iki duyuruyla ilan etmişti (http://antidamping.blogspot.com/2008/06/abdnin-elik-ivilerde-nihai-damping.html). Buna göre Çinli üreticilerin ABD'ye normal değerin altında satış yaptığı, Birleşik Arap Emirlikleri üreticilerinin ise dampinge başvurmadığı tespit edilmişti. Bu saptamalar doğrultusunda ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu soruşturmayı Birleşik Arap Emirlikleri'ne ilişkin olarak sonlandırmış, (http://antidamping.blogspot.com/2008/07/abd-bae-meneli-elik-ivilerde-damping.html) Çin'e ilişkin olarak ise 25 Temmuz'da nihai zarar saptamasında bulunmuştu (http://antidamping.blogspot.com/2008/08/elik-iviler-abdden-nihai-zarar-saptamas.html).

İdare Çinli üreticilerden sadece Paslode Fasteners Co., Ltd. için % 0'lık bir damping marjı hesaplarken ferdi marjlar tespit edilen diğer tüm üreticiler için % 21,24, Çin geneli için ise % 118,04'lük marjlara ulaşmıştı. Dampinge karşı vergiler de bu oranlarda kesildi.

Hiç yorum yok: