7 Ağustos 2008 Perşembe

Çelik Çiviler: ABD'den Nihai Zarar Saptaması



Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Çin Halk Cumhuriyeti menşeli muhtelif tür ve ebatta çelik çivilere ilişkin olarak yürütülmekte bulunan dampinge karşı soruşturmada nihai zarar saptamasında bulunarak yerli üreticilerin maddi zarar gördüğü sonucuna vardı. Konuyla ilgili duyuru 25 Temmuz 2008 tarihli Federal Sicil 73 (144)'te yayınlandı.

ABD Ticaret Bakanlığı Uluslararası Ticaret İdaresi Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne ilişkin nihai damping saptamalarını 16 Haziran 2008 tarihli Federal Sicil 73 (116)'da yer alan ve yayın günü yürürlüğe giren, 6 Haziran'da düzenlenmiş iki duyuruyla ilan etmişti (http://antidamping.blogspot.com/2008/06/abdnin-elik-ivilerde-nihai-damping.html). Buna göre Çinli üreticilerin ABD'ye normal değerin altında satış yaptığı, Birleşik Arap Emirlikleri üreticilerinin ise dampinge başvurmadığı tespit edilmişti. İdare Çinli üreticilerden sadece Paslode Fasteners Co., Ltd. için % 0'lık bir damping marjı hesaplarken ferdi marjlar tespit edilen diğer tüm üreticiler için % 21,24, Çin geneli için ise % 118,04'lük marjlara ulaşmıştı.

Bu saptamalar doğrultusunda Komisyon soruşturmayı Birleşik Arap Emirlikleri'ne ilişkin olarak sonlandırmıştı (http://antidamping.blogspot.com/2008/07/abd-bae-meneli-elik-ivilerde-damping.html). Komisyon'un Çin'e ilişkin kararı ise dampinge karşı önlemin kesinleşmesi anlamına geliyor.

Hiç yorum yok: