5 Ağustos 2008 Salı

Çit Kazıkları: ABD Önleme Son Verdi

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ticaret Bakanlığı Uluslararası Ticaret İdaresi Çin Halk Cumhuriyeti menşeli çim ve bahçe çelik çit kazıklarına ilişkin olarak yürürlükte bulunan dampinge karşı önlem çerçevesinde yürüttüğü beş yıllık gözden geçirmede (nihai gözden geçirme soruşturmasını) nihai kararını verdi. Konuyla ilgili duyuru 18 Temmuz 2008 tarihli Federal Sicil 73 (139)'da yayınlanarak yürürlüğe girdi.

İdare bu duyuruyla yerli üreticilerin kendilerine tanınan müddet dahilinde gözden geçirmede taraf olmaması nedeniyle söz konusu önlemin sona erdirilmesine karar verdiğini ve kararını ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu'na ilettiğini beyan etti. Ön karar da aynı yönde çıkmıştı.

Dampinge ve sübvansiyona karşı önlemlerin süresi beş yıl. Önlemin sona ermesinin damping veya zararın tekrar ortaya çıkmasına neden olacağı iddiasıyla bir başvuru yapılması üzerine nihai gözden geçirme soruşturması açılabiliyor. Soruşturma süresince önlem askıda kalıyor. Nihai gözden geçirme sonucunda önlemin bir beş yıllığına daha uzatılması, değiştirilerek uzatılması veya sona erdirilmesi kararları çıkabiliyor.

Hiç yorum yok: