8 Ağustos 2008 Cuma

Karbazol Violet Pigment 23: ABD Gözden Geçirmeyi Sonlandırdı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ticaret Bakanlığı Uluslararası Ticaret İdaresi Hindistan menşeli karbazol violet pigment 23 ithalatlarına ilişkin olarak yürürlükte bulunan telafi edici önlem çerçevesinde yürüttüğü idari gözden geçirme soruşturmasını 31 Temmuz 2008 tarihli Federal Sicil 73 (148)'de yayınlanan bir duyuru aracılığıyla sonlandırdı.

Gözden geçirme Ford Chemical Company ve Sun Chemical Corporation isimli şirketler tarafından Alpanil Industries Limited ve Pidilite Industries Limited adlı Hindistan'da mukim üretici/ihracatçılara ilişkin olarak yapılan başvuru üzerine başlatılmıştı. 28 Ocak 2008'de başlayan gözden geçirme 2006 yılını kapsıyordu.

Ancak başvuru sahipleri dilekçelerini 25 Nisan 2008'de geri çekti. ABD anti-damping mevzuatına göre ilgili tarafların başvurularını soruşturmanın başlatılmasını takip eden 90 günlük süre dahilinde geri çekmeleri veya daha ileri bir tarihte geri çekme taleplerinin İdare tarafından uygun görülmesi durumunda gözden geçirme soruşturmalarının sonlandırılması gerekiyor. Bu gözden geçirmede talep 90 günlük süre dahilinde geldiğinden soruşturmaya son verildi.

Hiç yorum yok: